Græsk farsbrød m. spinat og feta'

Opskrift til 4 personer
Ingredienser
·
1 løg
·
400 g
hakket kalv og flæsk
·
1 æg
·
2 dl
havregryn
·
1½ dl
vand
·
salt og
peber
·
450 g
optøet, hel spinat
·
100 g
feta, 40+
·
6
tomater
·
1 tsk.
olie
·
1 kg
små kartofler
Tilberedning
1.
Hak
løget
2.
Rør en
fars af løg, hakket kød, æg, havregryn og vand og krydr den med salt og peber.
3.
Lad
farsen hvile ½ times tid i køleskabet.
4.
Form
farsen til et rektangel på et stykke bagepapir eller folie.
5.
Fordel
spinat og feta på farsen et stykke fra kanten.
6.
Rul
farsen sammen som en roulade – brug bagepapiret til at styre farsen med.
7.
Læg
farsbrødet med sammenføjningen nedad i en bradepande eller et ildfast fad,
beklædt med bagepapir, og bag det i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min.
8.
Tjek
med en kødpind om farsbrødet er gennemstegt. Saften skal være klar og osten
smeltet.
9.
Halvér
tomaterne, pensl dem med olie og drys med timian. Bag dem sammen med farsbrødet
de sidste 15 min.
10. Skær farsbrødet i skiver og servér bagte
tomater og kogte kartofler til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar